foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

juli 2019

Afscheidswedstrijd Geert en Jody bij Avanti

Schijndel - Jody van den Burgt en Geert van Heeswijk namen afgelopen vrijdag afscheid als spelers van het eerste elftal van sv Avanti ’31. Ze sluiten hun voetbalcarrière bij Avanti af met een kampioenschap: een perfect moment om de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. 

Er waren drie teams geformeerd die ieder 20 minuten tegen elkaar speelden. De teams bestonden uit het eerste elftal, een team dat door Geert en een team dat door Jody was samengesteld. Team Geert en Team Jody bestonden uit voetballers waar ze nu of in het verleden mee hebben gespeeld. Uiteraard waren Geert en Jody aanvoerder van hun team.

Langs de lijn was het gezellig druk. Bekijk de beelden van het sportieve afscheid in de video.

Lees meer...

Diverse aanhoudingen na controles in Schijndel

Politie HandboeienSchijndel - Begin van de avonddienst controleerde de politie een voertuig in Schijndel wat opviel door zijn sportief rijgedrag. "Bij controle bleek dat de bestuurder 10,1 gram weed bij zich droeg en verschillende bankbiljetten." aldus de politie. Hierop werd de verdachte meegenomen naar het bureau voor verhoor en vervolgens heengezonden. De drugs is hij kwijt en een dossier zal tegen hem worden opgemaakt. Rond 01:00 uur zag de politie een Duitse personenauto geparkeerd staan op de Boschweg in Schijndel.

De auto stond op een donkere plek geparkeerd met stadsverlichting en binnenverlichting aan. Na controle van het voertuig en personen bleek dat zij voorkwamen ter zake verdachte situaties en rijden zonder rijbewijs. Ook hadden beide verdachten inbrekerswerktuig en 13.1 gram hasj bij zich. "Beide Poolse verdachten werden door ons aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Den Bosch, de goederen werden door ons in beslag genomen." aldus de politie. De recherche gaat verder met deze zaak.

Lees meer...

Sport Awards 2022 uitgereikt

                Meierijstad - Dit jaar vond de uitreiking van de Sport Awards plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni 2023. In een tour langs alle betrokken sportverenigingen huldigden wethouder Sport, Johan van Gerwen en de voorzitter van de Sportraad, Ad van Acht alle sportkampioenen en sportvrijwilligers. 

De sportvrijwilligers ontvingen als waardering voor hun inzet allemaal een Sport Award. Ad Hastenberg won deze keer de publieksprijs voor de Sportvrijwilliger van 2022. 

Onder 'lees meer' kunt u lezen wie een Sport Award hebben ontvangen. Bekijk de foto's in het fotoboek. 

Lees meer...

Programma avondvierdaagse

                Schijndel - Welkom bij de Avondvierdaagse in Schijndel: hét wandelfeest voor jong en oud. Trek je schoenen aan, neem iets te eten en drinken mee voor onderweg, schraap je stembanden en: gáán.

Vier dagen lang lol met je vrienden (en ja, ouders en opa’s en oma’s mogen ook mee). Lekker buiten bewegen. Én na de finish natuurlijk die welverdiende medaille. Loop jij dit jaar ook weer mee? Houd dan de avonden van 6 t/m 9 juni 2023 alvast vrij in je agenda. Het programma ziet u onder 'lees meer'.

Lees meer...

Dansers, jonge muzikanten en bosbeesten op Phoenix Cultuurplein

phoenixcultuurpleinSchijndel - Phoenix Cultuurplein op 1 Ander Festival in Schijndel is gevuld met mooi en divers programma. In samenwerking met het 1 Ander Festival presenteert Phoenix Cultuur op zondag 11 juni opnieuw haar talenten op het Phoenix Cultuurplein. Bezoekers kunnen genieten van mooie dans- en muziekoptredens en creatieve workshops.

Het Phoenix Cultuurplein is inmiddels niet meer weg te denken van het 1 Ander Festival. Een mooie centrale plek op het festivalterrein in waar Phoenix Cultuur laat zien wat ze allemaal te bieden heeft. Met verschillende dansoptredens, concertjes van popbands, creatieve activiteiten en meer, maken de festivalbezoekers kennis met de veelzijdigheid en het bijzonder brede aanbod.

Lees meer...

In gesprek met twee kunstwerken

digi uitnodiging pica woudSchijndel - Kijken naar kunst is één ding, praten over kunst een tweede. Je kunt iets mooi of lelijk vinden zonder daar veel woorden voor te hoeven gebruiken. Maar mooi en lelijk zijn woorden die eigenlijk niet zoveel zeggen. Er is zoveel meer te ontdekken aan kunstwerken, er zijn zoveel manieren waarop je kunt kijken en hoe je erover kunt spreken.

Kom naar een zogenaamde 'vivisectie'. We doen geen proeven met dieren, maar met twee werken, van Brigitte Picavet en van Cindy van Woudenberg. Ze maakten samen een tentoonstelling in de KEG Expo te Schijndel. Kunstwerken zijn op een bepaalde manier ook levend, want nooit zijn ze voor iedereen het zelfde. Kunstwerken komen tot leven door de blik van de kijker en door wat ze met de kijker doen. Dat de tentoonstelling 'Buitenkant krijgt van binnenkant' heet is veelzeggend!

Lees meer...

Draad en daad krijgt sticker toegankelijkheid

draadendaad red 1Schijndel - Tijdens de officiële opening op 1 juni heeft Draad en Daad de sticker toegankelijkheid gekregen.

Wethouder Rik Compagne en voorzitter Riens van Raaij van Stichting Toegankelijk Meierijstad (STM) hebben de sticker op het raam naast de toegangsdeur geplakt.
  
Kijk voor meer foto's in ons fotoboek

Lees meer...

Inloopochtend voor werk dat bij je past

hetgoedSchijndel - Mensen die willen werken maar moeite hebben om passend werk te vinden, kunnen daar hulp bij krijgen. Op dinsdag 6 juni organiseert WSD een inloopochtend bij de vestiging van Het Goed van 09.00 uur tot 12.00 uur op de locatie Ambachtsweg 19 te Schijndel. Daar kan iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het vinden van een passende baan, langs komen voor een kopje koffie en een goed gesprek.

WSD ondersteunt iedereen bij het vinden van werk dat past. Samen kijken we wat je kan en wat je nodig hebt. Dat is voor iedereen anders. Wil je weten hoe WSD jou kan helpen? Kom dan langs bij de inloopochtend bij Het Goed voor een goed gesprek.

Lees meer...

Meierijstad stopt met nieuwe bestemmingsplannen

gemeentemeierijstad jan2017Meierijstad - Vanaf volgend jaar geldt de nieuwe Omgevingswet. Om daaraan te voldoen moet de gemeente onder andere alle bestaande bestemmingsplannen samenvoegen in een nieuw "Omgevingsplan".

Ter voorbereiding heeft de gemeente besloten dat bouwaanvragen al na 1 augustus niet meer in behandeling worden genomen als de gevraagde vergunning strijdig is met het nu geldende bestemmingsplan. Dan geldt een nieuwe procedure.

Lees meer...

Vrijdag 9 juni derde etappe ZLM Tour in Schijndel

zlmtoerMeierijstad - Vrijdag 9 juni start de derde dag van de ZLM Tour in Schijndel met een etappe naar Buchten. De ZLM tour is een Nederlandse etappekoers voor profwielrenners door de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

De renners van onder ander team Jumo-Visma en Team DSM verzamelen zich bij ’t Spectrum en vertrekken om 12.30 uur, via de Markt en de Hoofdstraat, richting het Limburgse Buchten.

Lees meer...

Gratis voorstelling tijdens 1 Ander Festival

BlauwKei1Veghel - Op een tweetal festivals in Meierijstad presenteert de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, een gratis voorstelling voor kinderen. De voorstelling, genaamd Fantasiedier, is te zien op het 1 Ander Festival in Schijndel (11 juni) en het Pop&Colour Festival in Sint-Oedenrode (18 juni).

Fantasiedier is een voorstelling waarbij je met een koptelefoon op je hoofd op zoek gaat naar zeldzame dieren. “We gaan het bos in, op zoek naar jouw eigen bedachte diersoort. Let op, daar zit ie! Hoeveel poten heeft ie, of zijn het vleugels? Wat voor glanzende regenboogvacht zie je, of zijn dat puntige stekels? We bestuderen de lieve diertjes om erachter te komen wat ze nu écht nodig hebben. Laten we samen het fantasie-dieren-bos een handje helpen”, aldus de maker.

Lees meer...

Inschrijving Avondvierdaagse verlengd

                Schijndel - Het online inschrijven voor de 11 editie van de Schijndelse Avondvierdaagse was eigenlijk tot en met 31 mei. Aangezien het nu het eerste jaar is dat online inschrijven mogelijk is, heeft de organisatie besloten om deze termijn nu te verlengen tot en met zondag 4 juni. Het inschrijfgeld is € 4,50 per persoon voor vier dagen met medaille.

Online inschrijven voor de Avondvierdaagse kan via deze link. Je kunt ook naar de site www.avondvierdaagseschijndel.nl gaan voor meer info en inschrijven. Vanaf dinsdag 6 juni kan er vanaf 17.30 uur ingeschreven worden bij het inschrijfbureau op ’t Spectrum. Het inschrijfgeld voor 4 dagen is dan € 6,- inclusief medaille. Wil je 1 dag meelopen (zonder medaille) dan kan dit voor € 2,- Het inschrijfgeld dient contant voldaan te worden. Pinnen is niet mogelijk.

Lees meer...

Workshop Illustreren voor boeken: De Cover

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Schijndel - Hoe vaak heb jij een boek opgepakt vanwege de cover? Vaak waarschijnlijk. Covers zijn stiekem best belangrijk. Ze kunnen écht een boek verkopen. Maar waar moet je op letten als je een cover ontwerpt? In de workshop illustreren voor boeken zullen Cindy Paul (schrijver) en Renée Zonneveld (illustrator) uitleggen hoe zij het aanpakken.

Cindy en Renée hebben samen inmiddels zes Young Adult-boeken uitgegeven onder de naam EverAfterPrint. De onderwerpen zijn heel uiteenlopend. Ze vinden namelijk dat iedereen zich moet kunnen identificeren: iedereen moet zich held kunnen voelen.

Lees meer...

Collectieve isolatieactie

gemeentehuisMeierijstadMeierijstad - Steeds meer inwoners kiezen ervoor om energie te besparen. Door te isoleren kunt u flink besparen op uw energierekening en het is beter voor het milieu. Op maandagavond 12 juni 2023 van 19:30 - 20:30 uur organiseert de gemeente Meierijstad  een digitale informatieavond over de isolatieactie. U kunt dan al uw vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur.

De gemeente organiseert deze isoleeractie samen met het Regionaal Energieloket. Onafhankelijke technische specialisten van het Regionaal Energieloket kiezen een installateur uit met een aantrekkelijk aanbod voor de isolatieactie. Zo kunt u uw bodem, vloer en/of dak laten isoleren en HR++ glas laten zetten door een gerenommeerd bedrijf tegen een scherpe prijs.

Lees meer...

Koningschieten Gildecrans Meierijstad

gildecransMeierijstad -  Zaterdag 3 juni aanstaande zullen leden van Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel gaan strijden tegen gildeleden van Sint-Oedenrode, Erp en Veghel voor de koningstitel van Meierijstad (Gildecrans) Dit jaar vindt het Koningschieten op het gildeterrein de Bolle akker, Heesakkers 12 te Erp plaats. Om 12.15 uur zal er eerst vanaf het Hertog Jansplein een korte gezamenlijke optocht gelopen worden. De wedstrijden gaan vervolgens om 13.00 uur beginnen.

Er worden ook jeu de boules wedstrijden gehouden voor de Jeu de boules wisselbokaal. Per gilden zal er één team strijden voor deze prijs. Rond 16.30 uur zal de nieuwe Meierijstad gildekoning ongeveer bekend zijn.

Lees meer...

Ter inzage: ontwerp bestemmingsplan kom, herziening Langstraat 14a

Gebouw GemeentehuisMeierijstadMeierijstad - Het ontwerp bestemmingsplan ‘Kom Schijndel 2013, herziening Langstraat 14a’ ligt gedurende zes weken van 1 juni tot 13 juli ter inzage in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 in Veghel.

Aan de Langstraat 14A is kinderopvang De Vlieger gevestigd. De kinderopvang bestaat uit een gebouw dat als kinderdagverblijf voor de kleinste kinderen in gebruik is genomen. En daarnaast zijn er tijdelijke units voor buitenschoolse opvang (BSO).

Lees meer...

Gemeente gaat rotonde Steeg en Floralaan met voorrang maaien

maaienstructuurweg1Schijndel - De gemeente Meierijstad gaat enkele rotondes met voorrang maaien. Op donderdag gestelde vragen heeft de gemeente vandaag gereageerd.  De gemeente vernam ook de berichten in de media over ongevallen van woensdag, donderdag en gisterenavond en reacties welke op facebook zijn geplaatst. Op basis hiervan zijn ze ter plaatse van de rotonde “Floralaan” en rotonde “Steeg” poolshoogte gaan nemen.

Inmiddels hebben ze de aannemers opdracht gegeven de rotondes en oversteken die door het hoge gras onoverzichtelijk zijn, met voorrang te maaien; daaronder ook de rotondes op de Structuurweg bij de Steeg en de Floralaan. "Zij zijn daar vandaag mee begonnen, maar kunnen natuurlijk niet overal tegelijk zijn", aldus de gemeente in een verklaring.

Lees meer...

Vijf minderjarige meisjes aangehouden na mishandeling 15-jarig meisje

politie autoVeghel - De politie heeft vandaag vijf minderjarige meisjes aangehouden in Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het ernstig mishandelen van een 15-jarig meisje uit Veghel.

De verdachten zitten vast en zullen worden verhoord. Ook zullen ze direct aansluitend aan het verhoor worden bezocht door de Raad voor de Kinderbescherming. Daarna zal de Officier van Justitie een beslissing nemen over het vervolg van de zaak.

Lees meer...

Aangrijpende slotfilm 'Empire of Light' bij Filmclub

filmclubschijndel 2019Schijndel - Op dinsdag 6 juni sluit Filmclub Schijndel het seizoen af met de aangrijpende film Empire of light.

Het verhaal speelt zich af in een Engelse badplaats in het begin van de jaren tachtig. Hilary (fantastisch vertolkt door Olivia Colman) is al jaren bioscoopmanager van een wat kwijnend theater. Zij kampt met een bipolaire stoornis. Het artikel gaat verder onder 'lees meer'. 

Lees meer...

1 Ander Festival presenteert vernieuwde food line-up

1anderfood2Schijndel - Op zaterdag 10 en zondag 11 juni vindt in het Schijndels Kloosterpark het 1 Ander Festival plaats. Hét culturele ontmoetingsfeest van Schijndel en omstreken is daarbij ook dit jaar weer op beide dagen gratis te bezoeken.

Het festival bestaat dit jaar 30 jaar en dat is reden genoeg voor een ware metamorfose. Zo zal het terrein anders worden ingedeeld met een nieuw hoofdpodium, een DJ stage en er komen andere openingstijden: zaterdag van 15.00 tot 01.00 uur en zondag van 13.00 tot 21.00 uur. Daarbij is er ook meer aandacht voor de foodtrucks. 

Lees meer...

Duoconcert organist Gerard Habraken en De Boxtelse Cantorij Sint Servatiuskerk

concertkerkSchijndel - Aanstaande zondag 4 juni vindt weer de Atelier Route Schijndel plaats. Iedereen is van harte welkom om bij de deelnemende kunstenaars een kijkje te nemen in het atelier. Evenals de vorige atelierroute exposeert er ook dit keer een kunstenaar in de Heilige Servatiuskerk: Marian Verdonk.

Ter afsluiting van de Atelier Route Schijndel en in het kader van Schijndel uit de kunst heeft de Stichting Smitsorgel en Beiaard Schijndel een duoconcert georganiseerd, wat om 17:00 uur begint. Het artikel gaat verder onder 'lees meer'. 

Lees meer...

Zonovergoten Zeskamp Avanti '31

Schijndel - Een prachtig, zonovergoten weekend op sportpark De Molenheide: de jaarlijkse Schijndel Zeskamp, georganiseerd door Avanti '31. 

Zaterdag was het de beurt aan de jeugd om sportief te strijden om de eerste plaats bij de Zeskamp en Playbackshow. Met ouders, grootouders, ooms en tantes als toeschouwers werden de 6 opdrachten fanatiek en met veel plezier uitgevoerd. Zondag was de 'grote' Zeskamp. Ook daar werd hevig, maar sportief gestreden om de winst. Zowel overdag bij de Zeskamp, als 's avonds bij de Playbackshow.

Het artikel gaat verder onder 'lees meer'. Bekijk de beelden in het fotoboek van de jeugd en in het fotoboek van zondag.

Lees meer...

Derde ongeval op Steeg/Structuurweg in een week

derdestructuurwegSchijndel - Vanavond heeft er wederom een ongeval plaatsgevonden op de rotonde Steeg met de Structuurweg. Ook dit keer werd er een fietser aangereden door een automobilist. De politie was met twee wagens ter plaatse en ook een ambulance werd opgeroepen.

Het slachtoffer is in de ambulance nagekeken op verwondingen. Familie en bekenden van het slachtoffer kwamen op de locatie verhaal halen bij de aanwezige hulpdiensten over het voorval. Afgelopen woensdag en donderdag vonden er ook ongevallen plaats op deze rotonde.

Lees meer...

Voorverkoop met korting

theatergroepwildeman mei2020Schijndel - Theatergroep Wildeman speelt in januari 2024 'De moederbanden'. Tot en met woensdag 31 mei zijn er nog kaartjes met korting te verkrijgen voor De moederbanden. De moederbanden is een prachtige, intieme roman over familiebanden en -geheimen, verlies en afscheid nemen.

Dus sla uw slag en bezoek hun website www.theatergroepwildeman.nl. Als u gebruik maakt van een rolstoel, liever vooraan zit of op een andere manier ondersteuning nodig heeft, laat het hun weten via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Voor iedereen een (t)huis

Gebouw spectrum3Schijndel - Er is een tekort aan woningen. Bouwprojecten duren lang en sluiten lang niet altijd aan bij de woonbehoeften. Naast een passende woning is ook de woonomgeving met voldoende voorzieningen belangrijk.

Zij willen graag informatie ophalen bij inwoners van Meierijstad met een woonwens of woonvragen. Die informatie is voor hun belangrijk om mee te nemen in het proces van de totstandkoming van de woonvisie die ze als gemeenteraad in 2024 zullen vaststellen.

Lees meer...

Uniek kunstconcert door Schijndelse harmonie

GebouwdevinkSchijndel - Koninklijke Harmonie Sint Cecilia uit Schijndel geeft op zaterdagavond 3 juni een uniek ‘kunstconcert’. Voor het concert slaat de harmonie de handen ineen met Maria Kemps, zelfstandig kunstenaar en docent.

Terwijl de harmonie een breed scala aan muziekstukken speelt, schildert Maria Kemps live een schilderij van maar liefst 2 meter bij 1,20 meter. De avond staat dan ook garant voor een bijzondere combinatie van muziek en schilderkunst.

Lees meer...

Achtervolging door Schijndel eindigt op Floralaan

Politie HandboeienSchijndel - Afgelopen nacht rond 02:40 uur was er een achtervolging in Schijndel naar aanleiding van het negeren van een stopteken op de Elschotseweg. Dat laat de politie weten op social media. De optische signalen (zwaailicht) werd door de automobilist niet gereageerd. Dit ging vervolgens met hoge snelheid door de wijk waar 30 km is toegestaan.

Via diverse straten eindigde de achtervolging op de kruising Floralaan-De Weerelt. Daar werd de auto tot stilstand gebracht door deze achterop met het dienstvoertuig "in te boxen". Beide voertuigen moesten worden getakeld.

Lees meer...

DOE’T! Festival 2023

doettfestivalMeierijstad - Een nieuw festival van, voor en door kinderen uit Meierijstad. Het allereerste CHV Academy DOE’T! Festival is in aantocht. Op zaterdagmiddag 3 juni aanstaande van 13.00 tot 16.00 uur nemen basisschoolleerlingen uit heel Meierijstad bezit van de Noordkade in Veghel om op te treden voor publiek en te genieten van actieve workshops en mooie optredens.

Zo komt goochelkunstenaar Steven Kazàn optreden, is er een Rare Fluiter proefjeslab, kunnen er allerlei instrumenten worden uitgeprobeerd en is er een spetterende afsluiter. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, luisteren en vooral ook mee te doen, tijdens dit GRATIS festival.

Lees meer...

Draad en Daad houdt open dag

gebouwdraadendaadSchijndel - Op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni houdt Draad en Daad een open dag. Voor iedereen die wil weten wat zij precies doen, hoe het er van binnen uit ziet of met eigen ogen wil zien of dit een geschikte werkplek/dagbestedingsplek voor je is, is van harte welkom.

Ze zijn op 1 november afgelopen jaar verhuisd naar een nieuwe locatie Plein 1944 huisnummer 10 Schijndel. Ze hebben even gewacht met een officiële opening en open dagen zodat iedereen voldoende tijd heeft gehad om te wennen.

Lees meer...

Lente concert Tutta La Forza

tuttalaforzalenteconcertSchijndel - Accordeonvereniging Tutta La Forza bestaat 25 jaar en gaf in oktober een geweldig jubileumconcert voor een overvolle zaal met enthousiaste toehoorders. Heeft u dit concert gemist? Of zou u nogmaals deze muziek willen horen? Accordeonvereniging Tutta La Forza met leden uit Schijndel en de wijde omgeving geeft een mooi Lente Concert.

Ter gelegenheid van Schijndel Uit de Kunst geven zij een concert op woensdag 31 mei in ’t Spectrum in Schijndel, van 19.00 – 20.00 uur in de Blauwe Zaal. De entree is gratis. Met een accordeon kan zoveel verschillende muziek gemaakt worden dat ze u dit graag in dit concert laten horen.

Lees meer...

Programmapresentatie Beholders

beholdersSchijndel - Speciaal voor iedereen die nieuwsgierig is naar het programma van Beholders 2023, organiseren ze een bijeenkomst op donderdagavond 1 juni in het Spectrum in Schijndel. Een gezellige bijeenkomst waarin we je graag meenemen in de verhalen achter de documentaires en de keuzes die wij maken. Daarnaast horen we ook graag jouw mening. Je krijgt op deze avond namelijk de kans om mee te beslissen over de documentaires, de locaties en de momenten.

Naast de programmapresentatie laten ze op deze avond ook een documentaire zien: een Surprise Doc. Ze vertellen dus nog niet welke dat is. Deze documentaire zal ook op hun festival in oktober te zien zijn. Na de vertoning van de Surprise Doc vertellen ze je graag meer over onze keuze voor deze film.

Lees meer...

Herdenkboom en 'Aron van Kasteren Penaltybokaal'

RKSV Schijndel 2015Schijndel - Op de website van voetbalvereniging RKSV Schijndel / DE WIT is te lezen dat het initiatief om geld in te zamelen voor een herdenkboom voor Aron van Kasteren boven verwachting veel heeft opgeleverd. Waar gestreefd werd naar een bedrag van € 1200,00 is uiteindelijk door meer dan 300 deelnemers een bedrag van € 4172,22 bij elkaar gebracht.

In overleg met de familie zal het geld worden besteed aan bestemmingen binnen de club, die nadrukkelijk de betrokkenheid van Aron bij de club symboliseren. Op de eerste plaats natuurlijk aan de herdenkboom, die kenmerkend is voor wie Aron was. Samen met de familie wordt in de komende periode een passende boom uitgezocht.

Lees meer...

Brand achtertuin Willem van Oranjelaan

brandwillemvanoranje3Schijndel - De brandweer rukte vrijdagavond rond 19.15 uur uit voor een brand in de achtertuin van een woning aan de Willen van Oranjelaan in Schijndel. Volgens buurtbewoners sloegen de vlammen boven de schutting uit. Toen de brandweer ter plaatse kwam was het vuur grotendeels al geblust door de bewoners. Brandweerlieden blusten de brand na.

Wat er heeft gebrand is niet bekend, wel is de gevel van de woning zwart geblakerd en ook de regenpijp is flink verkleurd. Ook werd de woning door de brandweer geventileerd, alle ramen werden opengezet. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Lees meer...

Kinderkoor No Kidding zoekt oudleden

kinderkoor en jeugdpopkoor nokidding njoy juni2020Schijndel - In September 2023 bestaat No Kidding alweer 12,5 jaar. Dit wordt op zondagmiddag 2 juli gevierd met een jubileumconcert. Daarvoor is het koor op zoek naar zoveel mogelijk oud leden, om met z’n alle nog één keer een liedje te zingen. Iedereen die in de afgelopen 12,5 jaren bij No Kidding heeft gezongen is welkom.

Mocht je dit leuk vinden of iemand kennen. Laat het dan vooral even weten door een appje (06-45673445) of mailtje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) te sturen naar de dirigent Anouk.

Lees meer...

Officiële opening TIP en Erfpad bij de Schaapskooi

schaapskooibezoekerscentrum 2017brontvsSchijndel - Wat drie jaar geleden begon met de 1e prijs voor het aandragen van De Schaapskooi als het mooiste plekje van Meierijstad (M100) wordt nu afgerond met de officiële in gebruik name van de TIP en van het Erfpad.

TIP staat voor toeristisch informatie punt waarvan er een groot aantal over de gemeente Meierijstad verspreid staan ter vervanging van de voormalige VVVs. Bezoekers kunnen zelf informatie opzoeken over Meierijstad middels het beeldscherm. De informatie wordt door de gemeente Meierijstad up-to-date gehouden.

Lees meer...

Atelier Route 4 juni

kunstroute2Schijndel - Op 4 juni wordt de Atelier Route gehouden. De start is om 11.00 uur bij het Museum Jan Heestershuis aan de Pompstraat 17 en duurt tot 17.00 uur. U kunt dan het werk bewonderen van de Schijndelse artiesten die meedoen.

De Atelier Route wordt georganiseerd in het kader van 'Schijndel uit de Kunst", dit jaar van zondag 29 april tot en met zondag 11 juni.

Lees meer...

Wederom ongeval op rotonde Steeg/Structuurweg

steeg24Schijndel - De hulpdiensten werden rond half vijf opgeroepen voor een ongeval op de rotonde Steeg met de Structuurweg. Aldaar bleek een oudere dame in een scootmobiel aangereden door een automobilist. De politie en een ambulance waren snel ter plaatse. Op de Structuurweg en de Steeg ontstond al snel een file. Ook in het dorp was het drukker dan normaal.

De vrouw is voor controle meegenomen met de ambulance. De politie zorgde dat de scootmobiel van de locatie werd weggereden. Gisteren gebeurde op dezelfde rotonde, aan de andere kant, ook een ongeval. Een oudere man werd daar met zijn fiets aangereden door een automobilist. Foto's: ingezonden

Lees meer...

Fietser gewond na ongeval Boxtelseweg

boxtelseweg1Schijndel - Donderdagochtend werden rond kwart voor zeven de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval bij de Boxtelseweg/Achterste Hermalen. Ter plaatse bleek een fietser bij het oversteken te zijn aangereden door een automobilist. Dat laat wijkagent Ger Roumen weten op Twitter.

De fietser is met letsel door het ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis. Mogelijk heeft de laagstaande zon een rol gespeeld bij het ongeval. "Dus extra opletten!" aldus de wijkagent. Foto: Ger Roumen, Twitter

Lees meer...

Ongeluk hoek Steeg/Structuurweg

ongeluksteeg1Schijndel - De hulpdiensten werden woensdagmiddag omstreeks 16:10 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de rotonde bij de Steeg / Structuurweg in Schijndel. Daar waren een personenauto en een fietser met elkaar in botsing gekomen.

De fietser, een oudere man, werd nagekeken door ambulancepersoneel. De rijbaan richting de Structuurweg was enige tijd afgesloten waardoor het verkeer de nodige hinder ondervond. Info en foto's: persburo Sander van Gils/ Remco Rooijakkers

Lees meer...

Verdachten voor inbraak 2022 aangehouden

Politie rugSchijndel - Twee aangehouden personen worden gelinkt aan een inbraak aan de Andoornstraat vorig jaar. Dat laat wijkagent Ger Roumen weten op Twitter. De twee mannen van 37 jaar en 23 jaar werden aangehouden in Assen en komen uit Tilburg.

In het onderzoek bij de aanhoudingen is de inbraak van een woning aan de Andoornstraat uit november 2022 ook gelinkt. "Mooi om te horen dat na 1/2 jaar deze 2 verdachten (...) zijn aangehouden" aldus de wijkagent. 

Lees meer...

Copyright 2023  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//